Alamys - Observatori de la mobilitat a Catalunya (OMC)

Alamys

Contingut actualitzat el
Ens i organitzacions (resta) Associació Ferroviari Internacional Transport públic
Comparteix aquest contingut:

L'Associació Llatinoamericana de Metres i Subterranis (ALAMYS), va iniciar les seves activitats el 1986, a Caracas, Veneçuela, per compartir experiències, aprendre i adquirir estàndards de les millors pràctiques, i convertir-se en un grup referent d'operadors metroferroviaris a Llatinoamèrica. Amb el transcurs del temps van anar integrant-se els sistemes de transport sobre rails urbans d'Espanya i Portugal, conformant tots el grup dels Socis Principals, per després sumar-se els més importants proveïdors tecnològics d'Amèrica, Europa i recentment Àsia com a Socis Adherents, generant així un intercanvi constant i exclusiu d'experiències i innovacions entre els membres, a cadascun dels esdeveniments que periòdicament organitza la Secretaria General d'ALAMIS.

A l'any 2024, ALAMYS la conformen gairebé 70 socis presents a 18 països, conformant un permanent i important fòrum iberoamericà que ofereix instàncies exclusives per entrar en contacte directe amb cadascun dels sistemes de transports sobre rails a Llatinoamèrica, i de les empreses proveïdores del rubro de tothom. En el foment del transport públic massiu, diversos socis principals estan en processos d'expansió o desenvolupament dels seus nous projectes, que arriben a una inversió al voltant dels USD 30.000 milions.

El seu objectiu és compartir experiències i promoure coneixements que portin a implementar millors pràctiques entre els membres, permetent el desenvolupament i la implementació de sistemes de transport massiu sobre rails, contribuint així a la qualitat de vida dels habitants ia la mobilitat sostenible de ciutats a Latam i Península Ibèrica. Volen ser referència mundial al transport públic massiu i la Integració Modal, demostrant compromís amb estàndards de seguretat d'operació del transport públic massiu, i divulgant millors pràctiques relatives a qualitat del servei prestat a usuaris.

Font: Observatori de la Mobilitat Metropolitana (OMM) ,

Enllaços relacionats